Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

ΟΙ ΚΑΚΟΙ... ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ

Μερικές φορές που αναρωτιέμαι ποιος ορίζει την διαστρωμάτωση των κοινωνικών τάξεων. Σύμφωνα με τους διαχειριστές του συστήματος, υπάρχουν δύο αντίπαλες τάξεις που είναι το κεφάλαιο και οι εργαζόμενοι. Το κεφάλαιο πλήττεται από τους εργαζόμενους και οι εργαζόμενοι πλήττονται από το κεφάλαιο. Αυτό το αντίπαλο δέος δημιουργεί τις προκαταλήψεις που καθιστά αμφότερους προ των ευθυνών τους για κρίση που ξέσπασε στην χώρα μας.
Οι μεν εργαζόμενοι (οι κακοί), καλούνται να πληρώσουν τα χρέη που προήλθαν από την αποτυχημένη πολιτική των κυβερνήσεων και να δεχθούν αμαχητί την μείωση των αποδοχών τους για την διατήρηση του κέρδους των επιχειρήσεων που πλήττεται από τον υπερκορεσμό των πανάκριβων αγαθών τους.
Οι δε επιχειρηματίες (οι καλοί), καλούνται να απολύσουν ή να μειώσουν το προσωπικό τους για όσο χρόνο κρίνουν αυτοί απαραίτητο, ώστε να κρατήσουν την απόσταση ασφαλείας από τον κίνδυνο της μείωσης κέρδους.
Κανείς ως τώρα δεν μας εξήγησε πως γίνεται οι αγρότες να σιτίζουν την ελληνική κοινωνία και αυτοί να υποσιτίζονται. Κανείς δεν μας εξήγησε γιατί ο αγρότης πρέπει να κερδίζει (αν κερδίζει) από 05% έως 1% και όλοι οι άλλοι από τον μεσολαβητή έως τον έμπορο να κερδίζουν από 100% έως και 150%.
Ποιος θα μας εξηγήσει γιατί ο εργαζόμενος θα πρέπει να ευγνωμονεί τον εργοδότη του για την θέση εργασίας που του παρέχει εξασφαλίζοντας του συγχρόνως και την παραγωγή αλλά και την κατανάλωση των προϊόντων του;

Δεν υπάρχουν σχόλια: