Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Ο ΣΦΥΓΜΟΣ

Όσες ερμηνείες και εξηγήσεις κι’ αν δοθούν για την εξέγερση του ελληνικού λαού δεν θα αλλάξουν ούτε το νόημα ούτε την σημασία της.
Εννοώ τις αντιλήψεις περί ατομικών ελευθεριών και τον ρόλο του κράτους που ενώ θα έπρεπε να παρέχει κάθε ασφάλεια και προστασία για τον ελληνικό λαό, αρκείται στην καταπάτηση των προσωπικών ελευθεριών και των θεσμών της Δημοκρατίας.
Αναφέρομαι στα τελευταία γεγονότα που πυροδότησαν κύματα εξεγέρσεων σε όλη την υφήλιο. Άλλοι μιλάνε για Ντόμινο οργανωμένων εξεγέρσεων, άλλοι για ανεξέλεγκτες αντιδράσεις βίας. Δυστυχώς, στην χώρα μας η συμβίωση του πολίτη με την αστυνομία δεν είναι και τόσο αρμονική, υπάρχουν δυστυχώς προκαταλήψεις που δεν ευνοούν την ειρηνική συνύπαρξη ανάμεσα τους. Για τους περισσότερους αστυνομικούς, ο διαδηλωτής είναι κομουνιστής και αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας. Στην πραγματικότητα, οι ηθικοί αυτουργοί είναι οι πολιτικοί που χρησιμοποιούν την αστυνομία για την επιβολή της εισπρακτικής πολιτικής.
Οι άναρθρες κραυγές των πολιτικών δεν φαίνεται να έχουν πλέον καμιά ιδιαίτερη βαρύτητα για τον λαό, πρόκειται μάλλον για βρυχηθμούς ξεδοντιασμένων λεόντων στην ζούγκλα της εξουσίας. Στην προσπάθεια τους να καταπνίξουν το αίσθημα της λαϊκής οργής για τα οικονομικά σκάνδαλα και την ανικανότητα της κυβέρνησης να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο, δεν κατάφεραν παρά να στείλουν στο εδώλιο των κατηγορουμένων τον δολοφόνο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Ενώ η αχαρακτήριστη πράξη του ένοπλου αστυνομικού πυροδότησε στην κυριολεξία μια άνευ προηγουμένου λαϊκή εξέγερση που εξαπλώθηκε με απίστευτη ταχύτητα στα πέρατα του κόσμου, το κράτος ψελλίζει ακατανόητες δικαιολογίες δια στόματος ηλιθίων εκπροσώπων. Σε μία περίοδο που τα οικονομικά σκάνδαλα ταλανίζουν την χώρα μας, η δικαιοσύνη λάμπει δια της ανυπαρξίας της.
Η δικαιοσύνη είναι θεσμός που συνδέεται άρρηκτα με την δημοκρατία και δεν εφαρμόζεται από εξουσιαστές με διαταραγμένη προσωπικότητα.
Όσο για την ένοπλη εξουσία, είναι τρομοκρατημένη γιατί ο ισχυρότερος αντίπαλος της είναι ένα νεκρό αγόρι που διατηρεί τον σφυγμό του.

2 σχόλια:

molemou είπε...

KALA XRISTOUGENA

ARTIMER είπε...

Εύχομαι καθε ευτυχία σε σένα και την όμορφη οικογένεια σου.
ARTIMER