Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

TΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ !

Μένω αποσβολωμένος. Τέτοια εγκλήματα δεν έχουν τίτλο, δεν περιγράφονται, ούτε και παραγράφονται. Η ψυχρότητα με την οποία εκτελέστηκε το μικρό αγόρι δεν έχει προηγούμενο.
Εγώ δεν θα αναλύσω τις βαθύτερες αιτίες που οπλίζουν το χέρι του εκτελεστή.
Προς το παρόν θα σχολιάσω την παγερή αδιαφορία με την οποία το κράτος φάντασμα αντιμετωπίζει τους πολίτες του.

Σε έναν λαό που απαρτίζεται από ανόμοιους χαρακτήρες το κράτος πρέπει να διδάσκει ήθος. Οι θεσμοί της Δημοκρατίας είναι ιεροί και δημιουργήθηκαν για την διαφύλαξη της καλώς εννοούμενης δικαιοσύνης και της προστασίας του πολίτη.
Όμως το κράτος για να λειτουργήσει απρόσκοπτα θα πρέπει να αναθέτει την διοίκηση του στους εντεταλμένους με αξιοκρατικά κριτήρια και όχι δια της προσωπικής επιλογής.

Δεν υπάρχει Έλληνας που να μη βίωσε άσχημη αντιμετώπιση από την ελληνική αστυνομία. Δεν φταίει η ελληνική κοινωνία αν οι αστυνομικοί ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να προκαλούν την αντιπάθεια.
Κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει ότι θα πρέπει ασκούν λειτούργημα και όχι βία. Και βέβαια δεν πρέπει να απαξιώνουμε το σύνολο των αστυνομικών από την εν γένει συμπεριφορά τους. Και βέβαια δεν πρέπει να αγνοήσουμε τους αστυνομικούς που έχασαν την ζωή τους ασκώντας το καθήκον τους, όμως το επάγγελμα του αστυνομικού είναι από την φύση του επικίνδυνο, είναι όμως και προσωπική επιλογή. Όπως προσωπική επιλογή του αστυνομικού ήταν και η ψυχρή εκτέλεση του δεκαπεντάχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Το κράτος είστε εσείς!» είπε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην ελληνική Αστυνομία.
Όχι κ. Μητσοτάκη, το κράτος δεν είναι κανενός. Το κράτος είναι θεσμικός φορέας και λειτουργεί για την εξασφάλιση παροχών προς τους πολίτες, όπως π.χ. για την ασφάλεια του κοινωνικού ιστού.

Θα επανέλθω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: