Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ

Είναι καιρός να σταματήσει αυτή η πρόκληση. Μέσα σε λίγες ημέρες η επικαιρότητα εγκατέλειψε το άδειο ταμείο της φτώχειας για να εστιάσει την προσοχή της γύρω από τις περικοπές των απολαβών των περίφημων Golden Boys, των υψηλόμισθων κρατικών στελεχών και των περίλαμπρων τηλεοπτικών παρουσιαστών.
Όταν οι συνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι όπως και οι άνεργοι νέοι βρίσκονται στον κολοφώνα της απόγνωσης, οι υψηλόμισθοι τηλεπαρουσιαστές διατρανώνουν την αμέριστη συμπαράσταση τους προς τους αφανείς συνεργάτες τους που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι συμφωνώντας (αναγκαστικά) με την μείωση των αποδοχών τους.
Στην πραγματικότητα αυτοί που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα είναι οι τηλεπαρουσιαστές που το κασέ τους είναι δυσανάλογο με το δύσκολο έργο τους που είναι το κουτσομπολιό. Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να σταθώ.
Όταν οι αποδοχές του εργαζόμενου μειώνονται κατά το ήμισυ, τον οδηγούν στην απόγνωση που πολλές φορές μπορεί να τον φτάσει στα άκρα.
Και είναι λογικό γιατί αν τα εφτακόσια ευρώ ξαφνικά γίνουν 450 χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του.
Όταν οι αποδοχές του υψηλόμισθου τηλεπαρουσιαστή από τις 30.000 ευρώ κατέβουν στις 20.000, το μόνο που μπορεί να του συμβεί είναι να σκεφτεί ότι υπάρχουν και χειρότερα.
Και είναι έτσι, υπάρχουν χειρότερα. Υπάρχουν οι αυξανόμενοι άνεργοι που αδυνατούν να ταΐσουν τα παιδιά τους και να πληρώσουν το νοίκι τους, υπάρχουν οι συνταξιούχοι που αδυνατούν να κρατηθούν στην ζωή, υπάρχουν οι βιοπαλαιστές που οδηγούνται στην φυλακή για μερικές εκατοντάδες ευρώ, υπάρχουν και οι νέοι που έχασαν την εμπιστοσύνη τους προς την άχολη πατρίδα.
Για όλα αυτά, κάποιος πρέπει να νοιαστεί, κάποιος με φιλότιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: