Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ

Απ΄όσο γνωρίζω, στις κοινωνίες του κόσμου, οι άνθρωποι να αναδεικνύουν τους ήρωες τους και προβάλλουν διαχρονικά τις πράξεις και τα έργα τους. Όμως, εκτός από τους εθνικούς ήρωες, υπάρχουν και οι καθημερινοί που η βιοπάλη τους αναγκάζει να ορθώσουν το ανάστημα τους στο άχολο κράτος.
Σε όλες τις περιπτώσεις, ο κοινωνικός ιστός δημιουργεί ήρωες που εκπροσωπούν τις τάξεις του.
Υπάρχουν όμως και οι εκτός νόμου ήρωες που ενώ οι πράξεις τους κρίθηκαν από την δικαιοσύνη παράνομες, ο λαός τους δίνει άφεση αμαρτιών όχι γιατί ταυτίζεται με την παρανομία αλλά γιατί ο εκτός νόμου ήρωας κατάφερε να γελοιοποιήσει το κατεστημένο κάτι που ο ίδιος δεν μπόρεσε να κάνει.
Είναι λοιπόν το κράτος ο ηθικός αυτουργός και όχι ο αδικημένος πολίτης που στερείται των βασικών αναγκών για την επιβίωση του. Είναι το κράτος που με τα καμώματα του αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή και όχι προς μίμηση. Είναι το κράτος που ενώ παράγει τους περιθωριακούς και τους εκτός νόμου ήρωες, δεν μπορεί όχι μόνο να τους τιθασέψει αλλά ούτε και να τους αντιμετωπίσει.
Η κοινωνία φίλοι μου δεν γεννά εγκληματίες, το εκτός νόμου κράτος με τις ανίερες πράξεις του «μεταλλάσει» τους αδύνατους πολίτες σε ισχυρούς εγκληματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: