Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ;

Από την αρχαιότητα η Ελλάδα αντιμετώπιζε το πρόβλημα της διεκδίκησης όχι μόνον των εδαφικών της δικαιωμάτων αλλά και μεταφορά της ακίνητης περιουσίας από τους κατακτητές στους ισχυρούς προύχοντες (τσιφλικάδες) που την απέκτησαν πότε με τα γνωστά φιρμάνια και πότε με τα χρυσόβουλα. Είναι απίστευτη η διεκδίκηση των τεραστίων εκτάσεων απο την Μονή Βατοπεδίου. Απορίας άξιον είναι η χρονική περίοδος που η Μονή αποφάσισε να προχωρήσει στο "ξεκαθάρισμα" της ιδιοκτησίας.
Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα η ακίνητη περιουσία της χώρας μας στηρίζεται πάνω σε κινούμενη άμμο αφού ο στόχος των διαχειριστών της δημόσιας περιουσίας είναι το ξεπούλημα με τίμημα που δεν καθορίζεται από τις αντικειμενικές αξίες όπως οι νόμοι επιβάλλουν για την απόκτηση ακινήτων.
Όλοι γνωρίζουμε ότι το καλύτερο κομμάτι της ακίνητης περιουσίας της Ελλάδας ανήκει σε αυτούς που είχαν το προνόμιο της διαχείρισης είτε γιατί το απέκτησαν αυθαίρετα, είτε γιατί τους εξουσιοδότησε ο ελληνικός λαός.
Όπως και νάχει, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ποτέ μα ποτέ οι σφετεριστές της δημόσιας περιουσίας δεν πτοήθηκαν από τις αποκαλύψεις των γιατί η δύναμη της εξουσίας τους εξασφαλίζει την ατιμωρησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: